top of page

Blogg

En kropp i balanse

Det er ikke til å legge skjul på at helsekuren ofte har fokus på vektnedgang. Jeg bruker ofte før og etter bilder selv for å vise resultater andre (og jeg) har hatt. MEN det er viktig å vite at vektnedgangen faktisk er en «bivirkning» :-) Og det som kanskje er mest fascinerende (synes jeg): om det er slik at du skal OPP i vekt – ja da er det nettopp det som skjer! Helsekuren handler om å få en kropp i balanse.

Og enda en viktig ting – du kan kun ta produktene og ikke ta kuren om det er det du ønsker. Du kan altså bare pøse på med vitaminer og mineraler kroppen vil ha, uten å måtte gjøre om på kostholdet ditt.

Kuren er satt opp med mål om å rense kroppen, tømme sukkerlagre og fjerne innvendig bukfett som det er vanskelig å trene bort. I prosessen er ofte resultatet en vektnedgang på mellom 5 og 15 kilo på kun 28 dager. Og siden det er så synlig - er det ofte det som får fokus etter endt kur. Jeg selv har gått ned utrolige 14 kilo på under et år - og det er DET mange ser. Etter at de ser det - så ser de gjerne at jeg er mer våken og energisk og lurer på hvorfor.

Hadde innsiden av kroppen vært synlig – der man kunne ha sett inneklimaet etter endt kur; da er jeg helt sikkert på at det er DET man hadde fokusert enda mer på.

Årsaken til at jeg tok kuren var for å få bedre søvn, mer energi og mindre smerter. Det var også det jeg faktisk oppnådde og er det jeg er aller, aller mest takknemlig for i dag. Jeg har gått fra å være sengeliggende i mange timer så godt som hver dag, til nå å kun ha hviletid noen dager i uka. At jeg i tillegg gikk ned i vekt var jo bare en vannvittig bonus. Men muligheten for vektnedgang er verken årsaken til at jeg tok valget om å ta kuren, det som er det viktigste resultatet eller årsaken til at jeg i dag lever etter prinsippene jeg har lært og fortsatt tar produktene.

At jeg sitter her i dag med energi jeg ikke har hatt på mange år, at jeg sover som en baby og har gått en hel vinter uten vonde ledd og hodepine – DET er premien. Jeg har fått helsa i gave! Bonusen er at jeg må handle nye klær, siden alt er for stort….

Og en ytterligere fantastisk bonus er at ene dattera i huset har fått en ny «mage» med mindre smerter og oppblåsthet. Hun har vært gjennom mange undersøkelser i flere år og endt med å bruke ulike midler for å holde magen i orden. Men nå er hun i orden – som et resultat av at jeg gjorde om mitt kosthold (mors kosthold er jo ofte det som er

familiens kosthold…).

Jeg var av den oppfatning av at vi spiste ganske sunt, men det viste seg at det var mye å gå på. Det er først når du i butikken går forbi alt du normalt sett har pleid å kjøpe – at du blir bevisst på hva du har puttet i deg før 😉 Så penger sparer vi også! Vi er faktisk nede i ca 1-1200 kr pr uke i mat for en familie på 5 - og vi spiser bedre mat en noen gang før!

Produktene er ikke noen form for medisin. Det er ren næring av mat; vitaminer, mineraler og byggesteiner for kroppen. Man kurerer ikke sykdommer med produktene – men kuren og produktene setter kroppen i stand til å gjøre det den skal – som i tur gjør at mye «repareres». Man fyller opp kroppens 70 milliarder celler med det den trenger for å produsere energi og gjøre de prosessene som skal til for at man skal fungere.

Måten produktene transporteres ut i blodet er patentert – som betyr at det er dokumentert effekt. Når man tar vitaminene er de tatt opp i blodet på under 10 minutter – med nær 100% opptak. De er vannløselige, så du kan ikke ta for mye. Du bare tisser ut overskuddet om du tar for mye.

Vanlige vitaminer har rundt 20-30% opptak. Selv tok jeg «et batteri» av vitaminer og mineraler kjøpt i butikk og på helsekost, men det hjalp ikke på noe.

Nå får jeg i meg A, B, C, D og E vitaminer. Jeg får i meg selen, jern, kalsium, magnesium, sink, kobber og krom. I tillegg får jeg i meg fiber, melkesyrebakterier og aminosyrer. Aminosyrer bidrar blant annet til å produsere serotonin – «lykkehormonet» og til å bygge og beholde muskler. Man trenger 20 aminosyrer, men kroppen produserer selv kun 12, så 8 må tilføres via kosthold. Alt er ting jeg trenger tilført via kostholdet – men jeg vet ikke hvordan jeg skal få alt jeg trenger via maten. Hvor mye må jeg spise av det og av det? Men nå er jeg sikker! Og det beste er at alt smaker godt 😊

Produktene er heller ikke erstatning for mat. Mange tror at dette er en slankekur med shaker. Men det er helt feil. Man må spise mat i tillegg og kuren er lagt opp til 28 dager med en matplan som er enkel å følge.

For de som er skeptiske til hva som brukes til informasjon, så testes disse produktene av flere eksterne firma. Tyske Tüv süd er tester produktenes innhold, produktene står også på Kölners liste og er garantert dopingfrie og de har GMP standard for renhet. Det er ekstremt få produsenter av kosttilskudd som har disse tingene på stell. De er på den måten garantister for at man får det man betaler for – det er ikke rapporter generert av noen som er betalt for å si eller skrive slik eller så.

Mange sier at et normalt kosthold og trening dekker det man trenger. Og at en vektnedgang i seg selv vil kunne gjøre at man sover bedre, får mer energi og får helseeffekter. Ja det tror jeg helt klart – men å gå ned i vekt er ikke det som har gjort at jeg i dag har mer energi. DET har med kosthold å gjøre og tilføring av riktige næringstilskudd. Om du har et kosthold der du er sikker på at alt er dekket – ja da er det flott! Ikke noe er bedre enn det. Men for mange er det ikke slik. Mange har et kosthold basert på raske løsninger, kort planlegging og en hverdag som må gå i hop med jobb, aktiviteter, barn etc. Mat blir ofte noe man «må ha i seg» på veien mellom to stopp. Barn blir matet med de 4 P’er; pannekaker, pasta, pizza og pølser. De får en bolle eller kjeks på butikken i påvente av middag, en pølse på vei til hytta etc… Mye karbohydrater, som igjen gjøres om til sukker i kroppen. Det er ikke lett å ha et kosthold der man blant annet får i seg 1,5 kilo frukt og grønt hver dag («5 om dagen» er en god start, men på langt nær nok).

Mange opplever en ubalanse i dag. Det kan være lite energi, dårlig søvnkvalitet, dårlig immunforsvar, mage/tarmproblemer, leddsmerter, hodepine, trøtthet, sug etter kaffe og søtsaker, over- eller undervekt (å veie for lite er også en ubalanse) med mer.

Det handler også om det mentale. Man er irritabel, nedstemt, har humørsvingninger, angst eller er likegyldig. Man kan kjenne seg ufokusert, uten konsentrasjon, umotivert og initiativløs.

Mange kan kjenne seg igjen i flere av punktene og alt dette gjør at man står i fare for å utvikle livsstilssykdommer, såkalt metabolsk syndrom. Der mange nå opplever å få diabetes, overvekt, utfordringer rundt kolesterol og blodtrykk - blant annet. Faresignalene ligger i punktene over, men mange overser dem dessverre. Det fine med det er likevel at dette er ting som kan rettes opp via kostholdet :-)

Jeg har funnet min løsning og hjelper gjerne DEG med å se om det kan være noe for deg også 😊


Arkiv
Følg meg
bottom of page