top of page

Blogg

Skeptisk til kosttilskudd?

Da kan jeg fortelle at de næringstilskuddene jeg tar er og rene uten syntetiske tilsetningsstoffer. Basis er et trio med produkter der et produkt gir energi, et bedrer søvn, minsker søtsug og reduserer stølhet etter trening og det siste "børser" tarmen og gir deg godt inneklima i tarmen:-) Alt er gjort vannløselig så du kan ikke ta for mye (eventuelt overskudd tisser du bare ut) og det tas opp i kroppen på under 10 minutter.

Næringstilskuddene blir laget på samme sted hvor de lager sondemat og intravenøse væsker til sykehusene, med andre ord så er det de strengeste krav til renhet og innhold i produktene (GMP standard). Alle produktene er dopingfrie (står på kölnerliste) og er testet av uavhengige Tüv. Alle produktene har egen QR kode man kan scanne og man kommer da direkte inn til Tüv sine sider for uavhengig informasjon.

Produktene har hele 47 patenter og sitt eget patenterte næringstransportsystem (NTC), som gjør at kroppen tar opp næringen direkte i blodet, ferdig fordøyd. Dette er de eneste på markedet med denne løsningen.

Energitilskuddet inneholder blant annet hele B-vitamincomplexet, C-vitamin, guarana extract som gjør at b-vitaminene tas opp saktere og brune havalger for økt oksygenopptak. Tilskuddet gir økt energi, konsentrasjon, økt blodsirkulasjon og stimulerer fettstoffskiftet.

Næringsdrikken inneholder blant annet 9 ulike fiber, antioksidanter og gurkemeie - det beste fra frukt, grønt og råstoffer fra korn, kostfiber, levende melkesyrebakterier og enzymer samt urtearoma. Den stabiliserer tarmen, balanserer fordøyelsen, styrker immunforsvaret og kan bedre matintoleranser og allergier.

Mineraltilskuddet fremmer mineralbalansen og inneholder 10 ulike mineraler og sporstoffer (bl.a kalsium, magnesium, kalium, sink, silisium, potassium, mangan, kobber, krom, jern). Vitamin D3, beta-caroten og ayurvedisk urtearoma. Det bedrer restitusjon etter trening og gir bedre søvn.

Trenger du næringstilskudd?

Det sies at man ved et "vanlig norsk kosthold" får i seg det man trenger av vitminer og mineraler. For mange år siden var all mat økologisk (50-60 år siden), vi produserte den her - og vi spiste den her. Idag blir maten vår produsert et annet sted i verden, gjødslet med kunstgjødsel, sprøytet og bestrålt for å holde seg pene i butikken. Grønnsakene og frukten dyrkes for å vokse fort og bli større - men hva har de igjen av næring? Vi må idag være veldig observante for å få i oss nok næring - og vi må spise minst 500 gr med økologisk frukt og grønt i løpet av dagen. Det er en grunn til så mange i dag får det man kaller metabolsk syndrom, som er vår tids folkesykdom.

Med årene tar kroppen opp mindre næring og man blir mer avhengig av mer proteinrik kost og at man får i seg nok vitaminer, mineraler og aminosyrer. De hvite raffinerte kaloriene i hvetemel, pasta og hvit ris vekker til live bukfettcellene og slår på deres fettlagring slik at du legger på deg rundt midjen, og mange opplever at man endrer fasong fra "pære" der fettet ligger rund hofte og lår til "eple" der fettet ligger rundt magen.

I dag opplever også mange at hverdagen er stressende. Det kan være både på jobb eller hjemme. Stress gjør ofte også at man tyr til raske løsninger rundt mat som ferdigmat eller man tar en bolle, en sjokolade, en brus eller noe annet for å "få i seg noe" - noe som igjen gjør at man får i seg mindre næring. Stress øker også utskillelsen av hormonet kortisol,fra binyrene, og for høye kortisolnivåer øker fettmengden på magen. Så selv om du spiser sunt, kan en stresset hverdag gjøre at du legger på deg. Dette gjør igjen at det er viktig å få i seg nok vitaminer og mineraler - og hva er bedre da enn å velge et alternativt med rene, naturlige produkter?

Metabolsk syndrom

Metabolsk syndrom er forstyrrelser i kroppens omsetting av næringsstoffer, spesielt sukker og fett. De fem forstyrrelsene er overvekt, særlig en stor livvidde (epleform), høye triglyserider, lavt HDL kolesterol, høyt blodtrykk og høyt fastende blodsukker.

Disse forstyrrelsene øker risikoen for at du kan utvikle diabetes, hjertesykdom (angina eller hjerteinfarkt), trange pulsårer i bena eller hjerneslag. Det positive med metabolske syndrom er at det går an å stanse utviklingen gjennom livsstilsråd.

Metabolsk syndrom har flere årsaker som øker faren for å utvikle syndromet. Disse inkluderer overvekt, fedme, mye stillesitting eller lite fysisk aktivitet og insulinresistens. Insulinresistens er en tilstand hvor insulin ikke virker like godt som det skal på musklenes evne til å ta opp glukose. Når dette skjer, øker produksjonen av insulin for å holde blodsukkeret normalt, men til slutt klarer ikke bukspyttkjertelen produsere nok insulin, og det blir forhøyete sukkernivåer i blodet, som kan lede til type 2 diabetes.

Fordi fedme og mindre fysisk aktivitet er økende problem over hele verden, er også metabolsk syndrom økende på verdensbasis. I tillegg til disse årsakene, har forskere funnet at mange med metabolsk syndrom også lider av øket koagulering i blodet og en mildt forhøyet CRP, en blodtest som måler inflammasjon i kroppen.

Dette var mye om kroppen og sykdom - men jeg har en løsning som mange tusen nå bruker. Ta kontakt så kan du få mer detaljer. Man kan bygge opp kroppen med næringstilskudd - og for å få renset den skikkelig og satt opp en omstart så kan man også ta en rensekur som varer i 28 dager.

Kilder: www.nhi.no, www.lommelegen.no, Berit Nordstrand, Fedon Lindberg


Arkiv
Følg meg
bottom of page