top of page

Næringstilskuddene

I dagens samfunn får de færreste av oss i oss nok vitaminer og mineraler. Det er også årsaken til at mange har diffuse plager som mangel på energi, dårlig søvn, mage/tarm som ikke fungerer skikkelig, diffuse leddsmerter, hodepine, pms, overgangsplager, irritasjon, nedstemthet og overvekt. Dette er ubalanser i kroppen som man i mange tilfeller kan rette opp ved riktig kosthold. 

TRENGER DU EGENTLIG TILSKUDD?

Helsedirektoratet anbefaler at vi spiser minst 5 porsjoner frukt/grønt hver dag, noe som tilsvarer ca 500 gr for en voksen, og litt mindre for barn. I en drømmeverden hadde vi fått til dette. Men i dagens samfunn er det få som får det til - og dermed får vi ikke i oss nok vitaminer og mineraler og ender opp med å bruke c-vitaminer, d-vitaminer, kalsium, magnesium etc etc... Det viser seg ofte at de aller fleste tar tilskudd i en eller annen form - men uten at helsa har blitt bedre av den grunn.

Hvem er tilskuddene laget for?

Tilskuddene ble opprinnelig laget rettet mot idrettsutøvere, for økt energi og bedre restitusjon. Men idag brukes de av alle typer mennesker  - i alle aldre. Produktene sikrer at du gir kroppen din det den trenger av vitaminer, mineraler og fiber. Mange opplever store bedringer i energi og søvn, for eksempel, ved bruk av produktene. Les mer om de lenger ned. Dette er altså gull for både små og store. Mange eldre liker også produktene godt for de da siker seg viktig næring.

ALLE kan bruke produktene, uansett alder
- og uansett hvilket kosthold man har.

Produktene er basert på rene grønnsaker og frukt. De har GMP standard (Good Manufacturing Practice) som i praksis garanterer renheten i produktet. Alt er 100% dopingfritt (står på Kölnerliste), noe som er spesielt viktig for idrettsutøvere. Det finnes ingen skjulte ingredienser og alle allergener er fjernet. I tillegg testes alle produktene ekstert av Tüv Süd og ved å scanne qr koden på boksen kommer man direkte inn til Tüv sine sider og kan lese resultatene. Veldig få kosttilskudd i verden har denne standarden.

Dette er dermed noe av det beste og sikreste innen kosttilskudd du kan få kjøpt. Alle tester og standarder som brukes sikrer at du kan være 100% sikker på at det som står på boksen, er det som den inneholder. Ingen skjulte ingredienser.

Det mest oppsiktsvekkende med tilskuddene er opptaket. Med en egen patentert løsning for opptak får du 98% opptak på cellenivå innen 10-15 minutter. En viktig del av muligheten til dette opptaket er fordi alt er laget basert på frukt og grønt - så kroppen kjenner igjen produktene som mat. Og da er næringsopptaket noe helt annet, enn det det er fra syntetisk fremstilte tilskudd/vitaminer. Til sist er alle produktene vannløselige, så du kan ikke overdosere/ta for mye. Eventuelt overskudd tisser du ut... Det lagres ikke i kroppen.

HVILKE PRODUKTER DANNER BASIS?

ENERGIDRIKK

Energidrikken inneholder hele B-vitamin complexet, vitamin C, guarana og brunalger. Den har en oppkvikkende effekt fordi brunalger og B-vitaminer bidrar til at oksygen transporterer ut til cellene og gir mer konsentrasjon og energi. Guarana medvirker til at B-vitaminene tas opp saktere og gjør sitt til at effekten opprettholdes lenge. Det er sunt koffein i produktet, som kommer fra guarana. En dagsdose tilsvarer ca 1/5 kopp kaffe. 

MINERALDRIKK

Mineraldrikken fremmer mineralbalansen og inneholder 10 ulike mineraler og sporstoffer (kalsium, magnesium, kalium, sink, silisium, potassium, mangan, kobber, krom, jern). I tillegg  inneholder den vitamin D3, beta-caroten og ayurvedisk urtearoma.

Innholdsstoffene gjør at blodsukkeret reguleres, du får bedre restitusjon etter trening og blir mindre støl, den gir bedre og dypere søvn og det kan forebygge benskjørhet og muskelspenninger. Dette er den perfekte "nattadrink" for kroppen. Mange gir en liten dose til barna også.

NÆRINGSDRIKK

Med det beste fra frukt, grønt og kornprodukter*, fiber, levende melkesyrebakterier og enzymer, samt verdifulle urtearomaer er dette et produkt som burde være basis for alle. Innholdet tilsvarer fiberinnholdet i 1,5 kg frukt og grønt! Så dette er gode saker for tarmen. Det stabiliserer pH-verdien i tarmen og balanserer fordøyelsen. Gir kroppen energi og bedrer matintoleranser og allergier. I tillegg styrker den kroppens eget immunforsvar og gir kroppen viktige løselige og uløselige fibere (en skikkelig kosterunde i tarmen :-) . Inneholder blant annet 32 ulike fordøyelsesenzymer, antioksidanter, gurkemeie og flere probiotika.

Den kan brukes i full porsjon til barn over 15 år. Men mange gir mindre porsjoner til barn ned mot 12 år. For barn under 12 anbefales en egen Junior variant.

URTE-TE

En fantastisk god urte-te som fortrinnsvis drikkes kald. Den støtter nyrenes rensefunksjon og kroppens væskebalanse, hjelper kroppen og fjerne avfallsstoffer.  Den er satt sammen av urter og sekundære plantesubstanser. Ingen tilsetningsstoffer.

AMINOSYRER

Essensielle aminosyrer bidrar til å bygge opp og beholde muskelmasse og alle cellene i kroppen. Det betyr rett og slett at når du skal gå ned i vekt mister du ikke muskler, bare vann og fett. I tillegg er aminosyrene viktig for psyken. Kroppen produserer 12 aminosyrer selv, men trenger 20 - de siste 8 må derfor tilføres via kostholdet. De som trener og bruker proteinpulver kjenner ofte igjen innholdet i disse kapslene - men forskjellen er at dette er naturlige tilskudd, ikke syntetisk produsert.

Andre produkter

Det finnes mange andre produkter også. Som nevnt over finnes en egen junior variant med vitaminer, mineraler og fiber for en kroppe som vokser. Mange opplever at barna til tider er litt kresne i matveien og ved bruk av dette sikrer man det barnet trenger.

Det finnes også en egen Omega3 og en som inkluderer Q10. Det finnes supergode shaker og proteinbarer også  - i tillegg til en hel serie hudpleieprodukter. Så her er det mye å velge blant. Men basisen er i energi-, mineral- og næringsdrikkene.

Må man gå på diett?

Det flotte med disse produktene er at de gir deg det du trenger av vitaminer og mineraler og at du velger det kostholdet som passer for deg :-) Produktene i seg selv er nok for mange, til å oppnå de helsegevinstene de ønsker. Det kan dreie seg om energi, søvn og bedre immunforsvar f.ex. Noen velger å bruke produktene sammen med det kostholdet de alltid har hatt. Og mange velger å ta en diett, ofte for en kortere periode for å "kickstarte" kroppen. Om du ønsker å gjøre det jeg har gjort kan du ta en titt her.

Litt mer info for deg som liker å vite litt ekstra...

Vitenskapsteamet bak produktene har utviklet det patenterte Nærings-Transport-Konseptet (NTC®), som transporterer næringen nøyaktig dit den trengs og når den trengs - til cellene våre. Ikke bare immunforsvar styrkes, også hjerte og kretsløp nyter godt av riktig ernæring. Slik at du kan gå frisk og prestasjonssterk gjennom dagen. Alle næringsstoffene er gjort vannløselige (også de fettløselige). All næring er pakket inn i miceller som transporterer næringen gjennom magesekk/tarmvekk og inn i blodet, og derifra videre fordelt til cellene. Denne prosessen tar 8-10 minutter fra inntak av en næringsdrikk.

Produktene har positiv innvirkning også på hud, negler og hår. Fresh hud, glatte negler og sunt hår er synlig tegn på en avbalansert og næringsrik ernæring. Mange idrettsutøvere fra hele verden har også skjønt betydningen av produkter og hele 33 medaljer i OL i 2016 ble vunnet av deltakere som bruker produktene.

Alle produktene er GMP sertifisert**, de er dopingfrie og står på Kølnerliste. I tillegg blir alle produktene kvalitetssikret gjennom et samarbeid med TÜV.

Hva er egentlig næringstilskudd?

Maten i butikken ser bra ut, men har mindre næring enn før og inneholder ikke nok av det kroppen trenger for å holde seg frisk og og fungere normalt. Kalsiuminnholdet i brokkkoli har for eksempel sunket med hele 68% de siste 20 årene. All frukt og grønt har mistet mellom 20 og 75% av næringsinnholdet de hadde tidligere. I tillegg inneholder dagens normalkost for mye salt og sukker.

De anbefalte tilskuddene regnes som mat og erstatter det vi ikke klarer å få i oss via mat, men som er livsnødvendig. Man må spise mer enn de "5 om dagen" daglig for å få dekket dagsdosen av vitaminer og mineraler med dagens kvalitet på matvarene.

 

 

 

​​​​

*Glutenfritt

**GMP står for Good Manufacturing Practice og er en internasjonal sertifisering for strengeste renhet for legemidler. Like rent som intravenøse medisiner.

Rene og naturlige næringstilskudd
Rene og naturlige næringstilskudd
Rene og naturlige næringstilskudd
Rene og naturlige næringstilskudd
Rene og naturlige næringstilskudd
Rene og naturlige næringstilskudd
Rene og naturlige næringstilskudd

© 2018 Fokus på helse

 

bottom of page