top of page

Min fantastiske reise

​​Jeg heter Irene Markegård. Jeg er 43 år og bor i Hemsedal med mannen min Knut og 3 nydelige døtre.

 

Jeg "møtte veggen" første gangen i 2003. Type gipsvegg - børsta av meg støvet etter en kort sykemelding og var i jobb igjen. Neste smell var i 2005, da litt kraftigere vegg. Type furupanel kanskje. En ganske bratt nedtur og en lang vei tilbake. Men jeg kom meg opp på beina igjen. Drev egne firma og måtte holde ting gående på et vis. I 2010 smalt det igjen. Da var det murveggen og det var helt tomt. Ingen ting igjen og mitt glade, optimistiske vesen forsvant i dragsuget. Null energi. Dårlig og lite søvn. Summa summarum en kropp som ikke fungerte.

 

I perioden 2013-2016 var jeg stortsett husbunden med hvile som «jobb» - å rett og slett komme meg helskinna gjennom hverdagen. Med alt dette fulgte mange plager – og verken CT, MR, blodprøver eller annet viste noe feil som kunne bedres ved terapi eller medisiner. Jeg brukte en hel drøss med vitaminer og tilskudd jeg fikk anbefalt, uten noen bedring. Jeg prøvde også ulike behandlinger der noe tidvis gav lindring; bedre pust med yoga, kurs i mindfulness,  avspenning med akupunktur og trening i varmtvann. Det lindret noe, men bedring i form kom ikke. Kan vel lett si at jeg hadde gitt opp å bli noe som helst bedre. Heldigvis har jeg hatt utrolig god støtte fra familie, venner, leger og NAV.

 

Og om ikke det var nok... Siden videregående har jeg hatt store problemer med å få i meg meg nok mat. Av en eller annen grunn kan jeg gå i dager uten å spise, ingen sultfølelse. Husker vennene mine på videregående var oppgitt over at jeg stadig gikk og spiste på agurker - noe som var det eneste jeg fikk i meg.

 

Jeg har aldri gått på noen form for diett før, da jeg er en skeptiker til slik, og ser for meg kjempesprekker når man ikke orker mer av det «regimet» man holder på med, at alt koster mye penger, at det krever mye, at det er er ugjennomførbart, at man må lage egen middag til seg selv og annen mat til resten av familien og at det rett og slett ikke har noe for seg. Jeg har alltid hatt et relativt normalt kosthold – ganske sunt vil jeg si selv- dog med solide innslag av sjokolade og Pepsi Max ;-)

 

Men etter et innlegg fra en slektning på Facebook om en diett hun og familien hadde prøvd, med gode resultater, måtte jeg tenke meg om. Denne dama er ei jeg virkelig anser som et fornuftig menneske, noe som gjorde at jeg måtte få litt informasjon. Resultatene de hadde i familien gjorde at jeg fikk litt å tenke på. Kanskje DETTE var noe for meg?

 

Så da var det gjort  - jeg bestemte meg for å prøve. Skeptisk som jeg var…. 1.juni 2016 satte jeg i gang.

 

Og så skjedde både det ene og det andre og det tredje mirakelet – for noe så klisjeaktig er det.

Jeg startet da med dietten, en nøye utregnet matplan, sammen med supre tilskudd.

 

Og det er faktisk helt mirakuløse resultater…. Verken dietten eller tilskuddene er medisiner eller kur mot sykdommer – men ren mat gjør noe med kroppen:-)

 

Dette er min magiske liste:

 • Hodepine er en saga blott

  • Har kun hatt tendenser til hodepine noen ganger siden jeg endret kosthold, mot ukentlig før

 • Søvnproblemer finnes ikke lenger. Sover som en stein og sovner lett

 • Leddplager og kroppsverk er borte vekk

  • Jeg trenger ikke lenger «brette meg ut av senga» om morgenen

 • Alle mageplager er borte

 • "Gravidmagen" forsvant som dugg for solen

 • Godtesuget og Pepsi Max avhengigheten er borte

  • Tror jeg noen ganger har lyst på brus eller sjokolade, men det smaker rett og slett ikke godt lenger

 • Jeg har fått mer energi og har ikke behov for søvn på dagtid lengre

 • Færre humørsvingninger

 • Jeg spiser mat! 4 ganger om dagen og jeg får i meg det jeg trenger - helt fantastisk

 • Og ikke minst ble 12 kg borte på 6 måneder! (hvorav 7 kg forsvant de første 28 dagene).

 • Og selve rosinen i pølsa – jeg er oppegående og er ikke lenger lenger avhengig av mange timer hvile hver dag. Det er rett og slett utrolig! 

 

Mine resultater er uten noen form for trening, da kroppen min ikke  tåler den belastningen. Så at jeg har fått så stor bedring på så mange  områder er rett og slett fantastisk.. Og ved å ha fortsatt med  tilskuddene og tilpasset kost har jeg beholdt de fine resultatene siden…

 

Jeg var hos legen 8 måneder etter oppstart og han sa : «Når du har vært her før har du vært sløv, ufokusert og småsovet på venterommet – men nå er du våken, opplagt og pigg». Kan ikke få bedre attest enn det! Jeg orker mer med ungene, er mer tålmodig og ser lyst på livet. Og det ser ut til at jeg skal kunne klare å komme meg i jobb igjen! Jeg har et stykke igjen før jeg er der, men jeg skal klare det.

 

Og jeg – jeg er så lykkelig at du aner ikke. Det er som å ha fått livet i gave og det skal jeg utnytte og jeg kan derfor ikke la være «å juble på taktopper». For er det noe jeg ønsker så er det å kunne bidra til at flere kan få en bedre hverdag.

Det som bidro til at jeg kunne fullføre kuren var at det dreide seg om kun 28 dager og listene man får med menyer og matforslag er så konkrete at selv et "ull-hue" som meg klarte å følge med...*LOL*  Nå i ettertid har jeg brukt alt jeg har lært underveis, og fremdeles lærer, til å finne et kosthold som passer for meg sammen med næringstilskuddene. Jeg bruker basis i det jeg lærte under dietten, tilskuddene og har tilpasset slik at dette skal være noe jeg kan leve med. Mange opplever at energien kommer ganske fort etter at man begynner på produktene, for meg tok det 7 måneder før jeg så noe endring i energi. Alle de andre plagene var borte i løpet av 2 uker, så det er et godt tegn på at noen kan trenge lenger tid - og jeg var jo rimelig nedkjørt. Kroppen er jammen meg  fascinerende.

Jeg har gått fra å være sengeliggende så godt som hver dag i over 3 år og fullstendig avhengig av hvile - til nå å kunne være oppegående og kunne ha planer. Jeg ser for meg muligheten til å komme i jobb igjen og ungene har fått en "skikkelig" mamma. En som ikke bare må hvile, men som kan være med.

Så om du kjenner deg igjen i noe - ta kontakt så kan vi se om dette er noe for deg også:-)

© 2018 Fokus på helse

 

bottom of page